Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

Холна гарнитура в ярък цвят – свежо решение за модерен дом

Публикувано на 23-08-2016 в 16:32 ч.

Хората често се страхуват да експериментират при избора на цветове у дома. Особено когато става въпрос за дневната – може би най-обитаемото помещение вкъщи. Действително комбинирането на цветовете не е лесно, особено ако единият от избраните е по-специфичен и „нетрадиционен“, когато говорим за обзавеждане. Но изборът на цветен акцент в хола, умело съчетан с останалата част от помещението, безспорно би направил дневната ви много по-свежа и запомняща се.

Единият вариант да постигнете ефект при декорацията е да боядисате подходяща стена в по-необичаен цвят, който да се комбинира добре с останалите стени, но да се откроява видимо и да внася уникалност, да бъде акцентът, който прави произведението ви шедьовър.

Вторият вариант да създадете наистина впечатляващ хол, на който и вие, и гостите ви да се наслаждавате, е да изберете холна гарнитура в интересен цвят, която да внесе модерност и да впечатлява с визия. Разбира се, за да се получи добре, е необходимо внимателно да се прецени кой цвят би бил подходящ за акцент в даденото помещение спрямо останалата мебелировка и стените. Ако човек не е вещ в комбинирането на цветове, съществува риск от провал, при който крайният резултат би бил впечатляващо...грозен. Затова е добре да потърсите помощ от специалисти – интериорни дизайнери или архитекти, които да ви дадат съвет. Но не отхвърляйте възможността да внесете цвят и настроение у дома само заради страха от различното. Мека мебел в розово и лилаво може да ви се струва твърде екстравагантно решение, но ако преодолеете първоначалното усещане за странност, ще видите, че тази холна гарнитура винаги ще ви носи усмивки и добро настроение, щом влезете в дневната си. Ако я комбинирате с боя в млечен цвят, светли завеси и само тук-там акцентирате с розова или лилава декорация (свещници, осветително тяло, статуетка, пано), ефектът ще бъде стилен хол с бонбонени мебели, които да ви радват.

Червеният цвят пък е отлично решение за шикозно жилище. Наситено червеното е вечно актуално, придава много стил и нотка на сексапил в помещението. Комбинирано с черно пък дава гаранция, че всеки гост би се впечатлил от модерния облик на дневната ви. Освен това голям плюс на червеното е по-лесното му съчетаване с други цветове. Що се отнася до избора на подходяща масичка за хола, която да комбинирате с гарнитурата, винаги бихте могли да сложите такава, която да е комплект с корпусната мебел в помещението, или пък да изберете ефектна стъклена маса, която безпроблемно се съчетава с всеки цвят и създава усещане за много модерно жилище.

Защо все се плашим и избираме неутрален цвят за хола – гарнитура в шампанско, сиво, бежаво, черно, когато можем да създадем дневна с настроение – с дивани в червено, розово, зелено, оранжево, лимонено жълто? Бъдете смели – дайте воля на фантазията си и създайте свеж дом в ярки цветове, който да изразява стила ви и да ви кара да се усмихвате всеки път, щом прекрачите прага.

Екипът на Мебели СЪНИ

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.