Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

Кашпата - начини на употреба, I част

Публикувано на 07-10-2016 в 16:23 ч.

Линия КАшПА предлага декоративни съдове за цветя, изработени от композитна смола, фибростъкло и силикатен пясък. Освен здрави, кашпите са разнообразни като модели, размери и цветове, което е предпоставка за широка приложимост в обзавеждането на дома, офиса, градината и терасата. Устойчиви на външни условия, съдовете не пропускат вода и са добра изолация за корените на растенията. В няколко поредни статии ще ви представим различни начини за ефикасна употреба на кашпи, за да ви улесним в приложението им. Да започваме.

Разполагаме с растение, закупено от магазина или разсадника, поставено в т.н. работна саксия от пластмаса. За да изглежда добре у дома, в офиса или магазина, растението трябва да се пресади в нова „къща“, която да подхожда на интериора, но и да пази мебелите и настилката от излишната вода при поливане. Най-доброто решение е цветето да бъде преместено в кашпа – красива, стилна и практична, която ще обезпечи лесното отглеждане на растението. Важно е на първо място да подберем подходящ размер кашпа по-голямата кашпа дава повече възможност на едно растение да се развива. Вариантите за засаждане са няколко. Днес ще говорим за садене директно в кашпата, без „помощна“ саксия.

Един от най-добрите начини да използвате целия потенциал на една кашпа е като засадите растението директно в нея. Най-напред на дъното й задължително се прави дренаж от камъчета и пясък, който да събира излишната вода и същевременно да бъде „резервоар“, от който корените да дърпат колкото влага им е нужна. Дренажът е с различна дебелина според големината на кашпата и растението, което ще бъде засадено вътре, като варира от 3-4 см до 20-25 см. Най-общо се приема, че той трябва да заема ¼ от дълбочината на кашпата. За него могат да се използват перлит, керамзит и други видове камъни и минерали.  

В случай, че кашпата е предвидена за градината, терасата или други открити пространства, за да е устойчива на вятъра е желателно на дъното да се насипе пясък или чакъл за повече тежест, върху тях да се сложи слой водонепропусклив материал, върху който да се направи дренажът и отгоре да се посипе с почва.

И ето – едно растение в кашпа или аранжировка от няколко в комплект кашпи са красиво допълнение както в закритите помещения, така и в откритите пространства.

Екипът на КАшПА

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.