Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

На какво да обърнем внимание при обзавеждане на офис

Публикувано на 29-07-2016 в 11:49 ч.

Офисът е не по-малко важен от дома – често пъти прекарваме повече време на работното място, отколкото вкъщи. Затова е важно да го обзаведем максимално удобно, като използваме по възможно най-добрия начин пространството в него.

При планиране на разпределението на мястото най-добре е да се започне от големината на бюрото. То е централната мебел в офиса и трябва да бъде съобразено с големината на помещението. В зависимост от това къде ще се постави то, следва подредбата на шкафовете. При по-малък офис – с квадратура до 12-13 кв. м – препоръчваме бюрото да е с размери около 160х80х76 см, и да не се монтира повече от един висок шкаф. Високите шкафове оптически правят пространството по-прихлупено, и когато имаме на разположение по-малка квадратура, е желателно да се ограничи поставянето на високи мебели. За офиси с квадратура до 10 кв. м може да се спести малко пространство с бюро с размери 140х70х76 см – в нашата конфигурация то идва без помощна маса, само с контейнер, което го прави по-компактно и би послужило чудесно при по-малка площ. При такава квадратура обаче не е желателно да се поставят високи шкафове, за да има „въздух“ и повече светлина в помещението. Затова пък ниските офис шкафове биха свършили много полезна работа.

Ако човек има офис с квадратура над 15-16 кв. м, предложенията са много – няма пречка да се постави двуметрово бюро с високи шкафове, офис гарнитура с масичка, а защо не и заседателна маса?

От огромно значение за комфорта на човек е креслото, на което седи. То оказва влияние на позата на тялото, предотвратява схващания и спомага за по-доброто изпълнение на работата, като осигурява добра среда на работещия. Затова нашият съвет е винаги да пробвате едно офис кресло, преди да го закупите. Купуването на офис стол без проба често пъти води до нежелани последствия.

Не на последно място за приятната атмосфера на работното място допринасят аксесоарите и цветята. Пано и флагче с логото на фирмата Ви биха създали добро впечатление у посетителите, а наличието на живи цветя в подходящи кашпи ще допринесе за уют и гостоприемство в  обстановката и ще поддържа въздуха в стаята свеж.

Екипът на Мебели „СЪНИ“

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.