Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

Кой стил ще тържествува в Овалния кабинет след 8-ми ноември?

Публикувано на 31-10-2016 в 16:06 ч.

На 8-ми ноември, когато ще се проведат изборите за нов президент на Съединените американски щати, ще бъде избран не само 45-ият държавен глава на една от водещите световни сили, но и новият стил в интериора на Белия дом.

Изборът не би могъл да бъде по-противоположен: водещите кандидати, Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп, имат много различен поглед върху интериорните решения. Тръмп харесва декорации със злато, мрамор и огледала, а Клинтън обича класическия стил и комфортната елегентност.

Въпреки че никой от кандидатите все още не взима размери за нови завеси, пред списание People през 2015-та Тръмп споделя, че ако бъде избран за президент, би  „пипнал“ малко Белия дом, но не много, защото по думите му, е „специално място, където човек не би искал да променя много неща“.

За разлика от Тръмп, Клинтън има по-скромен вкус и изтънчен стил. Освен това тя вече има опит при редекорирането на Белия дом като Първа дама при управлението на Бил Клинтън, когато прави доста обширни промени из цялата резиденция.

Дизайнерът Каки Хокърсмит, работил за сем. Клинтън от 1993 до 2001 г., споделя: „Може би не е широкоизвестно, но сем. Клинтън много харесват модерното изкуство, затова уредих назаем творби на Кандински, де Кунинг и Ротко. Всички те бяха окачени по стените на втория и третия етаж“. Освен това Хилъри установява серия изложби на скулптури на приземните нива със творби на Исаму Ногачи, Джорджия Оиф и Александър Калдер. „Мисля, че ако Хилъри влезе в Белия дом, подчертаното присъствие на изящно изкуство ще бъде едно от нещата, които най-много ще се отразят при избора й на нов интериор“.

Може би мястото, където се вижда най-явно стилът на новата администрация, е Овалният кабинет. „Той е удивителен визуален символ на идентичността на всяка администрация и затова промените му са чувствителни за всекиго“, казва интериорният дизайнер Майкъл С. Смит, който е редекорирал резиденцията и Овалния кабинет при управлението на президента Барак Обама. „Всеки новодошъл наследява много неща“, допълва Смит, „и хората реагират на всяка промяна, която правиш в Кабинета. Затова освен смяната в цветовете, основният архитектурен стил се запазва“.

Който и да заеме бюрото в Овалния кабинет след 8-ми ноември, със сигурност ще остави своята следа не само в интериора на Белия дом, но и в световната история. Що се отнася до редекорацията, ние обещаваме да следим темата и да ви запознаем с новия вид на президентския кабинет на САЩ.

Екипът на Мебели СЪНИ

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.