Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

От какво са изработени нашите мебели?

Публикувано на 02-08-2016 в 15:13 ч.

В производството на нашите мебели се използват различни материали с високо качество, с които бихме искали да ви запознаем.

Основният материал, който се употребява при изработката на корпусна мебел, е МДФ (MDF или Medium Density Fibreboard) – в превод съкращението означава плочи от дървесни влакна със средна плътност. Много фините дървесни частици, слепени със синтетични смоли, придават на материала голяма плътност и еднородност на структурата. Повърхнините и кантовете на плочите се обработват лесно и чисто, като масивната дървесина, а гладките им повърхности са удобни както за фурнироване, така и за лакиране. Плочите от MDF са най-използваният материал за производството на луксозни мебели. А в комбинация с покритие от естествен дървесен фурнир – орех или махагон – резултатът е красива, стилна и здрава мебел, която създава чудесно впечатление и удоволствие при употреба.

За изработването на металните крака на мебелите – бюрата, меката мебел за дома, заседателните маси, се използва стомана с неръждаемо покритие.

Изделията от кожа, като офис гарнитурите, креслата, меката мебел за дома и посетителските столове, се изработват от висококачествена естествена кожа. Видовете кожа, които се използват, са различни в зависимост от потребността и нуждата – по-груби и по-меки – но всички са телешка кожа. Холните гарнитури са от естествена италианска кожа, която е по-мека, докато офис диваните и фотьойлите са от малко по-твърда телешка кожа, която издържа на по-груба употреба и по-малко грижи.

Стъклените маси, както и бюрата със стъклен плот, са изляти от 12-милиметрово темперирано стъкло, което гарантира 100-процентова устойчивост на цвета – масата няма да се промени с времето – както и безопасност, тъй като при евентуално счупване при необичайни обстоятелства, стъклото няма да застраши живота и здравето на околните поради начина, по който се чупи.

Кашпите – нашето декоративно допълнение – са изработени от композитна смола, нишки фибростъкло и смес от мраморни частици и силикатен пясък. Това ги прави по-здрави от керамичните съдове, и далеч по-леки и удобни за употреба от бетонните. Освен това визията им е впечатляваща, което в голяма степен се дължи на материалите, от които се изработват, защото те дават възможност да се постигнат по-интересни форми.

Екипът на Мебели "СЪНИ"

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.