Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

НПО Pet sisters спасява над 100 бездомни кучета и котки за една година

Публикувано на 14-11-2016 в 14:44 ч.

Организацията отпразнува първата си година с благотворителна изложба под надслов “Аз съм твоето куче, ти си моят човек.” Мебели СЪНИ също бяха там, за да подпомогнат благородната кауза.

Младата неправителствена организация Pet sisters събра на първия си рожден ден популярни личности, осиновители и съмишленици на своята кауза. Събитието бе отбелязано с благотворителна фотографска изложба, чийто основни герой са кучетата от спасителния център “Eдно хубаво място”. Изложбата включва 29 портрета на кучета, заснети от  фотографите Евелина Несторова от PhotoOfYou и Мария Съботинова. Тя бе под надслов “Аз съм твоето куче, ти си моят човек. 1 година пет систърс – сто спасени живота”. „Искаме да покажем другата страна на бездомните кучета – тяхната жизнерадостна и нежна природа, защото те са предимно такива – щастливи и даряващи щастие.”, сподели една от основателките на организацията Катерина Мицева.

Събитието в “Галерия 2.0” бе подкрепено от звезди като Николай Дойнов, Катерина Евро, Елен Колева, Силвия Лулчева, Лео Бианки, Ники Кънчев и други. Средствата, събрани от благотворителния търг на снимките, ще бъдат инвестирани в ремонт на центъра в село Кривина, където предстои да бъдат изградени закрити помещения за още 20 кучета, както и “котешка къща” с капацитет 20 котки. Мебели СЪНИ се включи към каузата с дарение на мека мебел за обзавеждане на офиса на организацията, както и с парични средства, които да подпомогнат ремонта на „Едно хубаво място“.

През центъра за малко над една година преминават повече от 200 животни, част от тях на други попечители, които са обгрижени, лекувани, ваксинирани, кастрирани, социализирани. За над 100 от тях екипът на Пет систърс намира осиновители. От тях 60 са бебета, които не биха оцелели на улицата, без намесата на доброволците на организацията. За част от кучетата и котките, спасени от улицата, организацията намира приемни или постоянни стопани в България, а други намират своите хора в Германия, Австрия, Англия, Холандия.
“Работим с някои от най-големите неправителствени организации в Европа, като сътрудничеството е насочено към намиране на грижовни и любящи стопани на нашите кучета и котки. Семейства от Германия, Австрия, Англия и Холандия са осиновители на над 100 кучета от нашия център. Това е голяма цифра, но важното за нас е, че зад всяко едно от тези спасени кучета и котета, се крие един живот, една съдба, която лично сме преживели и чийто път зад граница проследяваме най-подробно.”, разказа Диана Гигова – един от основателите на Pet sisters и приемен стопанин на безброй кучета и котки.

Благотворителната изложба “Аз съм твоето куче, ти си моят човек.” се реализира с подкрепата на Галерия 2.0, Евелина Несторова от PhotoOfYou, Мария Саботинова, Dessy’s Sugar Tales, Мебели СЪНИ, Винен проект Melvino и H2H Communications.

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.