Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

Какви бяха основните тенденции в офис обзавеждането през 2016-та

Публикувано на 22-11-2016 в 16:22 ч.

Според експерти обзавеждането на офис пространството е от огромно значение за работата на служителите. Мебелите – тяхната подредба и цветове – оказват голямо влияние върху настроението, работоспособността и дори самочувствието на хората, работещи в офиса. Удобството и практичността са също сред основните критерии, които следва да се съблюдават при обзавеждане на работното пространство, за да се извлече максималното от едно помещение. Ето някои от топ тенденциите при офис обзавеждането през вече отминаващата 2016-та година.

№1: Мястото на кабелите не е върху бюрото

Едно от най-честите искания на клиентите – и с пълно право – е кабелите на всички компютри, принтери и всякакви други офис машини да бъдат видими възможно най-малко. Опъването на кабели, висящи от бюра и шкафове и препъващи преминаващите, е едно от най-непривлекателните неща в един офис. Наред с разхвърляните кламери и перфоратори, видимите кабели из офиса са това, което прави работното място неприветливо, неподредено и неудобно за работа. Дори едно скъпо бюро би могло да изглежда отблъскващо, ако кабелите на компютрите и другите уреди не са прибрани отдолу. За щастие, все повече производители обръщат внимание на този проблем и намират семпли и лесни решения.

№2: Да поканим природата вътре

Интериорното озеленяване става все по-популярно и при офис обзавеждането. Колкото повече досег има вашият офис с природата, толкова по-съвременен би бил. Естакадите от живи цветя и красивите аранжировки в подходящи кашпи, които да допринасят за дизайна на помещението, са изключително актуални и вероятно ще останат такива и през новата година. Да не говорим, че живите цветя пречистват въздуха и създават по-здравословна атмосфера. А ако сте любители на еко тенденциите, бихте могли да използвате и рециклирано дърво за стенни декорации и така да внесете повече уют на работното място.

№3: Кътове за отдих

В последните години се забелязва все по-голямо популяризиране на обособени кътове за почивка в офиса. Основната причина за това е, че днешните технологии позволяват на хората да работят не непременно от бюрото си – повечето служители могат да вземат лаптопа и да сменят строго работната обстановка с по-лежерна – като се отпуснат на цветна, внасяща настроение кожена гарнитура например. Кътовете за разтоварване всъщност представляват хола на работното място. Много често хората работят дори по-добре в по-лежерна обстановка, вероятно поради факта, че се чувстват по-спокойни и „у дома“. Затова кътовете за отдих на работното място не са за пренебрегване – един диван в ярък цвят в комбинация с удобна масичка за чай и кафе биха могли да свършат чудеса.

№4: Заседателните маси

Масите за съвещания от векове са символ на съюз, силна връзка и партньорство. Не е изненада, че и днес те играят основна роля в живота в офиса. Заседателната маса е мястото, на което най-често се събира целият колектив, където се обсъждат въпроси, задачи, раждат се идеи и се набелязват нови цели. Според проучвания хората се чувстват добре, когато седят на голяма маса със свои приятели или колеги – по този начин те се чувстват част от цяло, намират себеизява и споделят мислите си. А какво по-човешко от това да искаме да сме част от група и да бъдем изслушани? Затова наличието на такава мебел в офис пространството със сигурност би повлияло положително на съвместната работа и изграждането на екипа.

Екипът на Мебели СЪНИ

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.