Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

Предимствата на естествената кожа

Публикувано на 05-08-2016 в 15:02 ч.

Още от най-ранни времена кожата е била ценна стока, незаменима по своите качества и притежаваща безспорни предимства пред другите материи. Затова и днес ествествената кожа продължава да бъде популярна и желана. Употребата й е широка в производството на много продукти – от портфейли и чанти, през обувки и колани, до тапицерията на автомобили и мебели. Въпреки наличието на множество материали за тапициране, естествената кожа си остава най-предпочитана при изработката на холни и офис гарнитури. Когато пред Вас стои избор на диван за вкъщи или за офиса, обикновено първия въпрос, който трябва да решите, е каква да бъде материята – кожа или дамаска. За да Ви улесним в избора, ще Ви дадем няколко основни причини защо да изберете красива и модерна гарнитура от естествена кожа:

  1. Гарнитурите от естествена кожа са хипоалергенни – почти никога не могат да предизвикат алергии поради факта, че не задържат прахови частици, нито косми от домашните любимци, за разлика от диваните с друг вид тапицерия.
  2. Външният вид на гарнитурата от естествена кожа много трудно може да се претвори с друг материал. Естествената кожа придава елегантност на стаята, която трудно би могла да се постигне с платнен диван например. Също така гарнитурите от естествена кожа са винаги актуални, докато конкурентната мека мебел с дамаска често пъти сезонно сменя визията и разцветките си и е по-трудно да сте винаги в крак с модата. Освен това кожената гарнитура винаги изглежда по-лъскаво и шик, отколкото платнената.
  3. Може да Ви се стори на пръв поглед странно, но друго предимство на гарнитурите от естествена кожа е лесната поддръжка – забърсване на кожата с препарат за кожени изделия от време на време е напълно достатъчно, за да поддържа вида й добър и свеж години наред. Освен това домашните любимци предпочитат да си отпочиват върху платнени дивани, с което ги замърсяват още по-лесно, докато коженият диван не е така привлекателен за тях. А ако разлеете течност върху него, няма да е фатално – почистването става за секунди.
  4. Качество – когато стане дума за мебели, чанти и обувки, първокласните продукти са направени именно от естествена кожа. Както не малко специалисти декоратори споделят, когато човек влезе в офис, обзаведен с кожени мебели, впечатлението от видяното остава задълго. Няма нищо по-класно от коженото обзавеждане. Меката мебел от тъкани губи привлекателния си вид бързо. Цветът се променя, формата се загубва, мебелите слягат и изглеждат много употребявани, дори когато не са. Докато естествената кожа, притежавайки уникални природни качества, с времето става по-мека и гъвкава и още по-приканваща за отдих. А поради факта, че при оцветяването боята се поема от кожата, цветът на този тип мебели се запазва.
  5. Комфорт. За разлика от много синтетични платове и имитации, кожата „диша“ и затова без значение дали времето е топло или студено, тя „разсейва“ бързо излишната топлина и приема температурата на тялото, което осигурява допълнителен комфорт. Така че аргументът, че зимно време кожата е студена и неприятна, а през лятото запарва, не е правилен – дискомфорт ще усетите само за 10 секунди – колкото диванът да приеме Вашата телесна температура.
  6. Издръжливост. Според експерти един кожен диван може да издържи 4 пъти по-дълго време от такъв с дамаска. Кожата понякога може да е по-твърда на допир, но за сметка на това е еластична и не губи формата си така бързо, както другите материи.
  7. Цената. Макар да мислите, че цената на мека мебел от естествена кожа е по-висока от тази на гарнитурите с дамаска, имайте предвид, че тя ще Ви се изплати с времето. Годините, през които ще използвате дивана от естествена кожа в отличен вид, ще са много повече от времето, за което ще имате добре изглеждаща гарнитура с дамаска. А нашите предложения за мека мебел за дома и офиса са на изключително добри цени.

Помислете добре, преди да вземете решение каква мека мебел да закупите за своето помещение. Но не забравяйте, че естествената кожа е здравословно решение за лесна поддръжка и винаги е на мода.

Екипът на Мебели СЪНИ

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.