Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

Какво по-коледно от коледна звезда в кашпа?

Публикувано на 10-12-2016 в 14:08 ч.

С наближаването на коледните празници отново става актуална красивата коледна звезда. Подходящо за подарък и декорация, цветето се е превърнало в един от символите на Коледа и неизменно присъства като част от празничната украса.

Коледната звезда пристига в Европа от Мексико, като съществуват над 100 нейни разновидности. Тя не е твърде капризно растение, но има своите особености при отглеждане. По време на зимните празници коледната звезда блести с цялата си красота, но непосредствено след тях започва да вехне. Именно тогава е моментът да положите малко грижи за нея, за да се радвате на красивите й цветове още дълго време. Растението се нуждае от топлина и светлина (20-25 градуса), затова е добре да бъде поставено до южен прозорец. Много важно е да не бъде преполивана, защото ще загине. Би било много подходящо да се отлгежда в кашпа, където излишната вода да изтича, а не да се задържа твърде близо до корените. Би било добре да подхранвате цветето 1-2 пъти месечно с течна тор, за да получите обилен цъфтеж и след зимните месеци. Когато коледната звезда прецъфти, се препоръчва стеблото да се отреже на десетина см от пръстта, за да може на следващата зима да изкара повече разклонения и да образува топчеста богата „коронка“. След като премахнете част от стеблото, преместете растението на хладно и го поливайте рядко. То трябва да си „почива“ около 2 месеца, след което ще започне отново да изкарва филизи. Ако искате да отгледате по-голямо растение, през пролетта е подходящ момент да пресадите коледната звезда в по-голям съд. Важно е да се прехвърли в рехава пръст, а не в много плътна. Полива се по малко след пресаждането, като с увеличаването на температурите започнете да я поливате по-често. С наближаването на есента растението трябва да се подготви за цъфтеж. За тази цел трябва да се осигури достатъчна тъмнина, защото коледната звезда се обагря в условията на късия ден – при по-малко от 9 ч. светлина и повече от 15 часа нощ. Но тъй като в повечето случаи в съвременните условия растение, гледано вкъщи, не би могло да стои на тъмно толкова време, трябва да бъде местено от светло на тъмно – да речем от хола в килера/мазето, където да не прониква абсолютно никаква светлина, за да успеем да постигнем обагряне още към края на ноември. Ако осигурим подходящата среда, коледната звезда ще ни радва отново с богати цветове по Коледа и през целия януари.

Доставете радост на себе си или на своите близки – за празниците бъдете по-оригинални и подарете не само коледна звезда, но и подходяща за нея красива кашпа. Предлагаме и коледни ваучери с намаление 5% на всяка кашпа по ваш избор.

Екипът на Мебели СЪНИ

*Част от данните са взети от Уикипедия.

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.