Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

Тенденции в офис обзавеждането през 2017-та година

Публикувано на 10-01-2017 в 16:56 ч.

С настъпването на новата година започна и обсъждането на тенденциите, които ще са актуални през 2017-та – в обзавеждането, модата, пътуването, та дори и в науката и изследването на Космоса. Ние скромно ще се спрем на обзавеждането на офис пространствата, като ви представим малка част от актуалните за тази година работни условия.

Залата за срещи

Залата за заседания или срещи през тази година ще има два противоположни облика: от една страна традиционната заседателна зала се завръща в пълния си блясък – с дълга маса, по-тежки на вид столове и подредени шкафове отстрани; а от друга се появяват малки модерни лесно подвижни модули с прави изчистени линии, които като на игра могат да се нареждат в разнообразни форми – няколко по-малки маси или една голяма, в зависимост от нуждите на момента. И двата модела имат своите предимства, но де факто са толкова различни един от друг, че изборът на единия се обуславя главно от стила на вашия офис.

Вградени контакти за зареждане

С напредването на технологиите е нормално и мебелите да стават все по-технологични. Нова мода през настоящата година ще бъде вграждането на контакти за зареждане на лаптопи, мобилни телефони и всякакви други малки и по-големи уреди. Интересното е, че контактите се „настаняват“ навсякъде, дори и в меката мебел. С нарастването на употребата на технологиите хората все по-често се нуждаят от удобни и достъпни места, където да презаредят своите компютри или телефони. Вече са измислени дори лампи с вградени зарядни за мобилен телефон. Тази тенденция е не само практична, но и позволява скриването на множество кабели, които често развалят облика на офиса.

Места за почивка

С покачването на цените на офис пространствата често първото нещо, което бива пожертвано в името на по-ниски разходи, е мястото за отмора. Стаята за почивка обаче е важна за създаване на здравословна, комуникативна и положителна атмосфера на работното място. Затова пространство за отдих трябва да има, без значение от размера и формата му. Служителите имат нужда от място, където да могат да хапнат заедно, да общуват свободно помежду си или просто да отделят поглед от екраните на компютрите. Ако имате малък екип, можете да създадете мултифункционално място за почивка – освен за изброените цели, бихте могли да го използвате и за неформална стая за събрания например, където да обсъждате в по-лежерна обстановка нови идеи или планове.

Модерна мека мебел 

От известно време насам правите ъгли и изчистените линии превземат дизайна на меката мебел както за дома, така и за офиса. Тази година тенденцията се засилва още повече, предлагайки главно офис гарнитури с много модерен вид, някои от които дори с футуристичен дизайн. За сметка на формата цветът остава преобладаващо черен. Но няма нищо странно предвид факта, че черното се е доказало във времето като най-подходящо, практично и удобно за офиса.

Екипът на Мебели СЪНИ

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.