Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

Доналд Тръмп – промените в Овалния кабинет – или как Тръмп Тауър се пренася във Вашингтон

Публикувано на 25-01-2017 в 16:30 ч.

Афинитетът на милиардера и настоящ президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп към златото като цвят, акцент и детайл в обзавеждането е прословут. Четиридесет и петият американски президент не изневерява на стила си и още с встъпването си в длъжност нарежда преобразяването на Овалния кабинет, като най-явните промени в него са златистите на цвят завеси и килим, използван по времето на Джордж Буш младши. „Слънчевият килим“ (the sunburst rug) и завесите в златно не са единствените новости в стил Тръмп. Отчетливо допълнение към интериора е и новият диван в емблематичния кабинет, характеризиращ се с брокатената си дамаска в жълто.

Конгресът на Щатите отпуска $100 000 USD за преобразяването на Белия дом при всеки нов президентски мандат. Обикновено най–голяма свобода в изразяването на индивидуалния стил на новите обитатели се проявява в жилищната част на щаба на американския президент. Какви промени ще настъпят там предстои да видим, тъй като новата първа дама – Мелания Тръмп – е обсъждала предстоящите промени с куратора на Белия дом на среща на 3 януари, но резултатите от нея ще бъдат ясни в близко бъдеще.

Все пак, Доналд Тръмп се придържа към казаното в интервю за списание People през 2015 година, където твърди, че ако бъде избран, няма да прави твърде много промени в интериора на Белия Дом, тъй като той е едно „специално място“.

В подкрепа на това, първите работни снимки на новия призидент показват, че той е запазил един от мебелите – символи на Овалния кабинет – а именно Бюрото на Решителния (The Resolution Desk). Откакто Овалният офис става мястото за решаване на световната съдба през 1909г., 18 президенти се помещават в него, но само 6 от тях сменят бюрото си. По-голяма част от президентите, в частност и Доналд Тръмп, избират да седят зад Бюрото на Решителния, подарено на президента Ръдърфорд Хейс през 1880г. от кралица Виктория в знак на благодарност за намерения, ремонтиран и върнат на Великобритания кораб Resolute (Решителния). Бюрото на Решителния символизира сърдечност и доброта, с които явно повечето американски президенти биха искали да се асоциират.

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.