Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

Растенията, които ще преобразят вашия офис - част I

Публикувано на 07-02-2017 в 16:17 ч.

През този месец ще ви запознаем с някои от най-подходящите растения за отглеждане в офиса. Те не само ще внесат уют на работното място, но и ще подпомогнат пречистването на въздуха, ще създадат по-голям комфорт и творческа обстановка. Едно растение, отглеждано в подходящ съд, може да се превърне в център на офис пространството. Подходящо цвете би могло също така да се използва и като своеобразна преграда между отделни бюра, като същевременно няма да създава усещане за затвореност, а обратно – за свежест и близост с природата. През февруари ще ви представим 20 растения за отглеждане на закрито, всяко от които има специфични свойства и би подпомогнало по различен начин за по-приятна и ползотворна офис среда.

А ето и първите три:

  1. Дърво на живота (Crassula ovata) - на снимката: Дървото на живота е малко сукулентно растение с дребни цветчета. Нуждае се от минимално количество вода, вирее както на пряка светлина, така и на по-закътани местенца. В японския фолклор то е известно като „растението на парите“, защото според стара легенда наличието на такова цвете носи финансови сполуки. Това без съмнение е още една (доста сериозна) причина да си вземете такова за офиса.
  2. Сентполия (Saintpaulia): познато още като Африканска теменужка, това е цъфтящо растение, изискващо малко повече грижи. Въпреки това то заема много малко място (отглежда се в съдове с по-малък диаметър), затова би било много подходящо за поставяне в малка саксия на бюро или шкаф, че дори и на лавица. Но може да се постави и във висока кашпа с малък отвор, където също би се чувствало комфортно. Сентполията обича светлина, но не пряка, идеално за нея би било полусенчесто място с температура между 15 и 25 градуса.
  3. Обикновен бръшлян (Hedera helix): бръшлянът е катерливо вечнозелено растение от рода на лозите, което има свойството да пречиства огромна част от мръсните частици във въздуха, както и да филтрира формалдехидът (който се отделя с изгорелите автомобилни газове и тютюневия дим). Обикновеният бръшлян е идеален за офиси, където често липсва свеж въздух. Ако имате и свободна стена, на която да го оставите да пълзи, ще се получи чудесен ефект – ще ви се струва, че работите в красиво горско кътче, а не в мрачен офис.

 

Останалите 17 растения очаквайте в следващите ни статии.

*Възползвайте се: само през февруари можете да закупите всеки модел кашпа с 15% отстъпка!

**Кашпата на показаната снимка е на цена 90 лв. през този месец.

Екипът на КАшПА

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.