Sunny Furniture Logo
Мебели СЪНИ
Назад

5 начина да повишите продуктивността в офиса си

Публикувано на 30-03-2017 в 15:01 ч.

В забързаното ежедневие и натоварения работен ден често не обръщаме внимание как офис средата, в която прекарваме голяма част от времето си, влияе върху нашето тяло, емоции и състояние на духа. Независимо дали работите от къщи или имате отделно работно място, то рядко е построено така, че да бъде максимално полезно за вашето здраве, да повишава продуктивността и креативността ви. Освежете работната си среда, като приложите няколко простички промени, които със сигурност биха оказали положителен резултат върху вашата дейност и здраве.

  1. Добавете цветове, които създават позитивно настроение и продуктивност.

Според множество проучвания цветовете влияят върху нашите емоции и поведение. Неслучайно съществува и хромотерапията като лечебен метод. Затова можете така да подберете цветовете във вашия офис, че да стимулирате себе си и останалите работещи да проявяват по-често най-добрите си качества. Ето как различните багри могат да помогнат за това:

Възползвайте се от положителния ефект на цветовете, като съчетаете различни тонове с цел да стимулирате у служителите си определено поведение и настроения. Например, ако често чувствате тревожност, водеща до разсейване и забавяне на работния процес, боядисайте стените на офиса си в синьо с жълти или зелени елементи. Ако боядисването не е опция за вашето работно място, бихте могли да внесете тези цветове в помещението чрез различни аксесоари. Така можете да си създадете повече комфорт и спокойствие.

  1. Разширете пространството с лесни трикове.

Усещането за претъпканост или клаустрофобичност биха могли да ви причинят стрес и тревожност, което неминуемо би се отразило върху работата и личния ви живот. За да избегнете такива последствия, можете да използвате следните трикове с цел „отваряне“ на офис пространството, с което разполагате:

Чрез поставянето на повече прозорци и огледала, както и с подходящата декорация, бихте могли да превърнете малкия си офис в просторно убежище за вас и вашите колеги.

3. Поканете природата в офиса.

Изследвания показват, че достъпът до природата намалява стреса и гнева, подобрява познавателните функции и настроението и дори подпомага по-бързото възстановяване след оперативна намеса.

Безспорно най-добрият начин да възстановите функциите на мозъка си е с разходка сред природата. Но дори и едно стайно растение в офиса би могло да намали чувството на умора и да повиши фокуса ви. Използването на естествени материали и декорация биха могли да спомогнат за една по-приятна и успокояваща работна среда. Добавете към офиса си живи растения, свещи и букети с цветя. Използвайте възможно най-много естествена светлина и ще видите, че с времето това ще се отрази положително на целия колектив.

4. Включете физическа активност към ежедневните си задължения.

Колко често ставате от бюрото си? Според изследване на Финландския институт за работно здраве работата в офис допринася за развитие на мускулно-скелетни разстройства главно в областта на врата, раменете и горната част на гърба. Затова е много важно да подберете правилно работния си стол и да ставате да се разтъпквате поне веднъж на всеки 30 минути.

5. Поддържайте добре регулирана среда в офиса.

Температурата и качеството на въздуха са два от най-често пренебрегваните елементи на работното място, а именно те допринасят в огромна степен за здравословна среда. Изследване на японски университет показва, че хората се чувстват по-уморени при по-високи температури. Освен това на участниците в проучването, сложени в по-топли помещения, им е било нужно по-голямо умствено и физическо усилие да приключат дадените им задачи от тези в по-студените стаи. Затова дръжте термостата на комфортна температура, която няма да ви кара нито да мръзнете, нито да се отпускате прекалено много.

Освен това се уверете, че качеството на въздуха в офиса е на високо ниво. Когато средата е влажна, а вентилацията – не достатъчно ефективна, хората често развиват различни белодробни заболявания. Затова е много важно да имате добра система, филтрираща въздуха, и по възможност хипоалергенни килими и мокети.

Екипът на Мебели СЪНИ

Още публикации

Да поканим природата в офиса - картина от изцяло естествени материали

Поканете природата у дома или в ...

През юли всички кашпи са с 15% намаление!

През този месец предлагаме всички кашпи с -15%. Намалението важи както за комплекти, така и за единични бройки....

Картини от скандинавски полярен мъх в шоурум МЕБЕЛИ СЪНИ

Селекция от 3D Арт картини от истински скандинавски мъх са изложени в шоурума ни на бул. Андрей Ляпчев блок 261В....

Виж всички статии »
Харесайте ни във Фейсбук!
Всички промоционални стоки можете да откриете тук.