Офис

5 съвета при избор на офис мебели

Готови сте да обзаведете своя нов офис, но ви е трудно да изберете подходящите мебели? Посетили сте множество мебелни фирми, но все още не сте открили обзавеждането, което наистина ви допада? Изборът на офис мебели е задача, към която не бива да се подхожда лекомислено. Пред вас стоят много въпроси за разрешаване – колко големи да бъдат бюрата, на какви офис кресла да се спрете, да купувате ли заседателна маса, как да декорирате помещението? За да ви улесним, сме подбрали няколко точки, с които се надяваме да ви помогнем да намерите най-доброто обзавеждане за вашия офис.

  1. Размерът на мебелите: едно бюро може да ви харесва ужасно много, но ако е твърде голямо за вашия офис, ще ви създава само главоболия. Пресметнете пространството така, че да можете спокойно да отваряте шкафовете, да се движите из стаята и да се чувствате комфортно, а не задушени от мебелировката. И обратно: ако бюрото, на което сте се спрели, е твърде малко за вашия кабинет, то ще изглежда миниатюрно в голямото пространство и със сигурност няма да печели много доверие у посетителите. Ако пък разполагате с по-малко място, помислете как бихте могли да използвате една мебел за няколко неща. В случай, че ви е трудно сами да прецените дали даден модел е подходящ размер, винаги можете да се обърнете за помощ към служителите на фирмата, която предлага съответния продукт – повечето компании имат този тип услуга.
  2. Изберете практични мебели: дори едно обзавеждане да ви допада много, ако пространството за съхранение е малко или плотът на бюрото няма да ви е достатъчен, не го взимайте. Функционалността трябва да стои на първо място. Също така е добре да вземете предвид поддръжката на материалите – не препоръчваме да се нагърбвате с трудно почистващ се диван например, защото това означава допълнителни усилия и много често – по-кратък живот на артикула. Не забравяйте, че често прекарваме дори повече време в офиса, отколкото вкъщи, и е важно да можем да работим в приятна и практична обстановка. Подберете обзавеждането така, че да ви допада на външен вид, но и да ви върши работа – все пак това е основната му цел.
  3. Целете се в златната среда цена-качество: не купувайте най-евтината мебел, за да не ви излезе твърде скъпо. Не залагайте и на много високите цени като гарант за качество и дълготрайност. Най-добрият вариант е да харесате мебели, които са здрави, стабилни, красиви, но и на добра цена. Така удовлетворението от добре направената сделка ще ви достави още по-голямо удоволствие.
  4. Не подценявайте ергономичността: много често дадена мебел изглежда красива и удобна, но всъщност не е: бюрото е твърде ниско, столът – неудобен, диванът – много тесен. Обърнете сериозно внимание на тези неща, за да не останете разочаровани от избора си след време. Ако е нужно, прекарайте повече време в магазина, изпробвайте предлаганите мебели – трябва да се чувствате наистина комфортно на работното си място.
  5. И не забравяйте: важно е да обичате офиса си – така по-лесно и успешно ще развивате своята дейност.
Comments Off on 5 съвета при избор на офис мебели
en_GBEnglish